Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ψήφισε Gallagher


Αγαπητοί φίλοι, τσογλάνια, συμμαθητές, συνάδελφοι, πολυαγαπημένη μου σύζυγε (είδες ξεχωριστή μνεία?ε?)
με ταλάνισε πολύ καιρό η απορία του τι να ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές. Προβληματίστηκα, σκέφτηκα, ζορίστηκα, ίδρωσα και ξεϊδρωσα μέρες ολόκληρες! Επιπροσθέτως, η αθλιότητα του πολιτικού τοπίου με οδήγησε στην πλήρη απαξίωση των υφισταμένων κομμάτων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω όξυνση του προβλήματός μου.
Η εμπειρία ωστόσο (γι' αυτό πρέπει να έχεις καλούς φίλους με τους οποίους πρέπει να έχεις μοιραστεί μοναδικά πράγματα και εμπειρίες) από το συναυλιακό χώρο ποικίλων καλλιτεχνών με την παρουσία του εξαίρετου Johhny Bak (μπακαλόγατα για τους κολλητούς) έδωσε αιφνίδια λύση στο πρόβλημά μου. Δεν είναι λίγες οι φορές που, όντας με τον J. B. σε χώρο συναυλιακό όπου ο επί σκηνής καλλιτέχνης τελούσε προσωρινά εν συγχύσει, για ακαθόριστους λόγους, αποζητώντας από το κοινό του το επόμενο κομμάτι, δίναμε πάντα τη λύση στον ταλαίπωρο συνάνθρωπό μας φωνάζοντας εντελώς αυθόρμητα και εν πλήρει ενθουσιασμό " παίξε Gallagher" (παρότρυνση που οφείλω να ομολογήσω ότι δεν εισακούστηκε στις πλείστες των περιπτώσεων).
Οι υπέροχες και αλησμόνητες αυτές στιγμές μου έδωσαν λοιπόν, όσο και αν σας φανεί περίεργο, τη λύση στο προηγούμενο, τόσο σημαντικό μου πρόβλημα. Είναι φρονώ κάτι λιγότερο από αυτονόητη η απάντηση πλέον στην ερώτηση "τι να ψηφίσω στις εκλογές"? Μα φυσικά, ψήφισε Gallagher!
Έχω αξιότιμοι φίλοι και συνδαιτημόνες λοιπόν την ευκαιρία να σας ανακοινώσω μέσω αυτού του blog την ίδρυση του κόμματος Rory Gallagher & Friends. Το κίνημα ιδρύθηκε πριν καμιά ωρίτσα από τον υποφαινόμενο, χωρίς φυσικά την (περιττή) παρουσία του κρατικού μηχανισμού, δηλώνεται σε σας αυτή τη στιγμή και θα συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές.
Μην χάνετε ώρα! Σας επισυνάπτω τυπικό, προσωπικό ψηφοδέλτιο το οποίο κατασκεύασα αφθορεί και θα καταθέσω την ημέρα της Κυριακής στην κάλπη, με απώτερο στόχο
να μπει ο Rory στη βουλή!
Ενισχύστε τον τίμιο αγώνα μας!
Καλώ όλους σας ανοιχτά να ενισχύσετε το νέο κίνημα, το οποίο αριθμεί αυτή τη στιγμή 2 μέλη εκ των οποίων 1 με δικαίωμα ψήφου (ο υποφαινόμενος, καθότι ακόμα δε βρέθηκε τρόπος να πιστωθεί η αυτονόητη ψήφος του Rory στον εαυτό του). Βοηθήστε να μπει στη βουλή κάποιος που πραγματικά αξίζει!
Περιμένω ιδέες τροποποίησης του ψηφοδελτίου, καθώς και (γιατί όχι?) την ίδρυση άλλων παρεμφερών κινημάτων (όπως π.χ. Lynyrd Skynyrd & Friends, Van Morrison & his brothers, We love Thanos Petrelis κλπ), των οποίων τα ψηφοδέλτια με μεγάλη μου χαρά θα ρίξω μαζί με το δικό μου στην κάλπη την Κυριακή. Καθότι έχουμε τη δυνατότητα ειλικρινά χωρίς καμία απολύτως επίπτωση, της επισύναψης περισσοτέρων από ένα ψηφοδελτίων στη μάχη της Κυριακής! Δεν είναι υπέροχο? Καμία αντιζηλία, καμία έχθρα μεταξύ των νέων κινημάτων ! Όλα τα ψηφοδέλτια σε ένα φάκελο μαζί!
Θα περιμένω της προτάσεις σας με αγωνία ! Βάλτε τέλος! Μη διστάζετε άλλο! Κάντε αυτό που από πάντα έπρεπε να κάνετε!
Ψηφίστε Gallagher!
Με εκτίμηση και ξέχειλη συγκίνηση
Ο γ.γ. του Rory Gallagher & Friends
LBob

2 σχόλια:

  1. Φίλε Bug(απόντη), διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση που απηύθυνες να ψηφίσουμε Ρόρυ (δε Χόρνυ) και μου φάνηκε αρκούντως ικανοποιητική. Βέβαια επειδή έχω αφήσει το κλασσικό ροκ στις μεταλλικές βαλι-τσούλες μου, θα προτιμούσα ένα κόμμα πιο κοντά στα δικά μου τελευταία electro-συγκολλητικά ακούσματα. Για παράδειγμα, θα ψήφιζα με ζήλο, πάθος, αυταπάρνηση και κατακλυσμιαία κατάνοιξη ένα κόμμα του στυλ "Ο Sebastien Tellier και οι τρίχες του". Όπως και να 'χει πάντως καθότι άργησα χαρακτηριστικά να δω την πρότασή σου, θα ψηφίσω τον συνδυασμό (sic) σου στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Από εκλογικές αναμετρήσεις... ου... να φαν' κι οι κότες... Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναγωνιστή μονόκερε, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την προθυμία κατάθεσης της ψήφου στο κόμμα. Με ατέρμονη χαρά σου ανακοινώνω ότι θριαμβεύσαμε λαμβάνοντας 1 ολόκληρη ψήφο στις εθνικές εκλογές! Σκίρτησε η καρδιά μου από ευτυχία και τα κόκκαλα του Gallagher χάσαν πρόσκαιρα το μεδουλί χρώμα τους κατά την κρίσιμη στιγμή της καταμέτρησης. Το εξωχωρικό και εξωχρονικό πάντρεμα πολιτικών όπως η κα (βλιάρα) Καϊλή, η αγωνίστρια Παπαρήγα, η φέρουσα το στίγμα του Βλαντ Ζέπες Ντόρα Μπακογιάννη, ο νηφάλιος Γιάννης Ιωαννίδης, ο ονειροπόλος κος Σουφλιάς και τόσοι άλλοι αξιολογότατοι, με έναν (σωματικά και μόνο) θανόντα εξαίρετο καλλιτέχνη όπως ο Rory και η κατά στιγμή μόνο συνύπαρξή τους στα έδρανα, ομολογώ ότι ήταν για μένα ένα γοητευτικό πείραμα - νοητική άσκηση. Το σουρεαλιστικό αποτέλεσμα ίσως κάποια στισμή το κάνω και πίνακα, με το ελληνικό κοινοβούλιο έμπλεο λιγδιασμένων κουστουμιών και το πνεύμα του Rory με την κιθάρα να ίπταται. Καταλήγοντας και ευρισκόμενος στη θέση σου, θα καθιστούσα εαυτόν λιγότερο ρομαντικό δημιουργώντας αφθορεί ένα σχηματισμό και καταθέτοντας την πρώτη μου ψήφο σε αυτόν. Όνομα αυτού : "Μονόκερως με κέρατο στον κώλο σας". Σε φιλώ αγωνιστικά (έτσι όπως ο πρώτος αγωνιστής Ιούδας φίλησε το Δάσκαλο όλο αγάπη!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή